dinsdag 22 april 2008

Fedcon 2008

Voor velen een jaarlijks terugkomend fenomeen, voor mij een compleet nieuwe ervaring...en wat voor een!

Het Maritim Hotel in Bonn, Duitsland, bood onderdak aan talloze verzamelaars, creatievelingen, science-fiction fans, speciale gasten, mannen die denken dat ze "Captain Picard" of "Spock" zijn en andere creaturen...

Het Maritim Hotel in Bonn.

Een Battlestar Galactica fan vermomd als Cylon, maar dan wel verdomd goed! Mijn complimenten.
Een Star Wars fan verkleed als het personage "Bossk", hoogstwaarschijnlijk alleen bekend voor de echte die-hard fans...
Afgezien van dit soort vreemde creaturen (lees:fans) waren er ook zoals al eerder vermeld verscheidenen speciale gasten aanwezig, die allen participeerden in handtekeningsessies en photoshoots...en juist dan wordt het interessant voor mij!

De eerste gast die ik ontmoette was William Morgan Sheppard, bekend uit de films "Transformers", "Cry Freedom", "Wild At Heart" en de televisieserie "Babylon 5". William poseerde hier voor de foto.
Brent Spiner, bekend uit de televisieserie en films van "Star Trek" waarin hij het personage van "Data" speelt en verder bekend uit de film "Independence Day" en de serie "Threshold". Brent signeerde de filmcell van "Independence Day", maar het was helaas niet mogelijk een geposeerde foto met hem te maken...
Jamie Bamber, bekend uit de series "Battlestar Galatica" waarin hij de rol van "Captain Apollo" op zich neemt en "Hornblower" signeerde een "Battlestar Galactica" foto. Geposeerde foto's waren zoals al eerder vermeld eigenlijk onmogelijk...
Leah Cairns, bekend uit de serie "Battlestar Galactica" waarin zij de rol van "Racetrack" speelt en verder uit de film "88 Minutes" signeerde de "Battlestar Galactica" foto en poseerde voor de foto.
Mary McDonnell, bekend uit de serie "Battlestar Galactica" waarin zij het personage van "President Laura Roslin" en verder uit de films "Independence Day", "Dances With Wolves" en "Donnie Darko" signeerde de "Battlestar Galactica" foto (niet onderstaande!) en de filmcell van "Independence Day". Verder heb ik nog een photoshoot gedaan met haar waarvan de afbeelding hieronder is te zien...Nicki Clyne, bekend uit de televisieserie "Battlestar Galactica" waarin zij het personage van "Cally" speelt signeerde de foto van "Battlestar Galactica".
Bruce Boxleitner, bekend van de films "Tron" (Het titelpersonage TRON) en de televisieserie "Babylon 5" signeerde mijn DVD-cover van "Tron".
Michael Shanks, bekend van de series "Stargate" en "24" signeerde mijn "24" poster.
Michelle Forbes, bekend van de series "Battlestar Galactica", "Star Trek" en "24" en de films "Kalifornia" en "Escape From L.A." signeerde mijn "Kalifornia" DVD-cover en de poster van "24". Tevens poseerde ze voor de foto!
Alles werd uit de kast getrokken (behalve kleding dan...) om de alcoholische versnapering "Jagermeister" te promoten. Zo ben ik met deze beschilderde schoonheid op de foto gegaan... (Misschien een ideetje voor Koninginnendag???)

Geen opmerkingen: