woensdag 21 april 2010

BIFFF 2010: Premiere "Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec"

Het Brussels International Fantastic Film Festival (ook wel: BIFFF) is een jaarlijks terugkerend filmfestival. Anders dan vele andere filmfestivals, is dit een meer "underground" filmfestival. Zeer toegankelijk voor bezoekers, met een voorkeur voor de fantastische films, zoals Fantasy, Science Fiction en Horror. Net als voorafgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele interessante gasten aanwezig op het BIFFF. Zoals bij de premiere van Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec.
Ditmaal was Luc Besson, regisseur van deze film en verder nog bekend van films als Léon, The Fifth Element & Nikita, aanwezig om zijn nieuwe film te promoten. Luc Besson signeerde ditmaal voor mij de DVD-cover van de film Nikita, maar wilde net als in Deauville vorig jaar, niet poseren voor de foto.
Louise Bourgoin, de hoofdrolspeelster van de film, poseerde voor de foto.
Jean-Paul Rouve, een van de hoofdrolspelers uit de film, is verder nog bekend uit films als La môme en Un long dimanche de fiançailles. Jean-Paul Rouve signeerde de DVD-covers van laatstgenoemde films en poseerde voor de foto.

Geen opmerkingen: