dinsdag 23 juni 2009

Cinema Expo 2009

Elk jaar wordt in Amsterdamse RAI een van de grootste filmevenementen gehouden van de wereld. Dit evenement is echter alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de filmbranche, zoals bioscoopexploitanten. Op de Cinema Expo worden altijd films vertoond die later dat jaar in de bioscoop verschijnen, maar er worden ook altijd previews getoond van langverwachte films die pas over een hele poos uitkomen. Dit jaar werden stukken uit de nieuwe film van James Cameron vertoond, namelijk "Avatar". Deze SF-film schijnt baanbrekende special effects te bevatten (iets waarin James Cameron altijd in voorop loopt).
Om deze film te promoten was James Cameron zelf met een aantal castleden naar Amsterdam gevlogen om tekst en uitleg te geven bij de filmpresentatie (en om mij van handtekeningen en foto's te voorzien natuurlijk :-)
James Cameron, bekend als regisseur van onder andere "Titanic" en "The Terminator" signeerde mijn filmcells van "Titanic" en "The Terminator" trilogy en de DVD-cover van "The Abyss". Tevens poseerde de vriendelijke regisseur voor de foto. Alweer een topregisseur...
Sigourney Weaver, een van de hoofdrolspelers van "Avatar" is verder bekend uit onder andere de "Alien" films en de "Ghost Busters" films. Sigourney Weaver signeerde voor mij de DVD-box van de "Alien" quadrilogy, de DVD-covers van "Copycat" en "The Village", de posterfoto van "Vantage Point" en poseerde voor de foto.
Zoe Saldana, die nu met de nieuwe "Star Trek" film hoge ogen heeft gegooid is verder nog bekend uit onder andere "Vantage Point". Zoe signeerde voor de posterfoto's van "Vantage Point " en "Star Trek" en poseerde voor de foto.
Suzy Amis, de vrouw van James Cameron, heeft zelf ook in behoorlijk wat films gespeelt, zoals "Titanic", "Firestorm" en "The Usual Suspects". Suzy signeerde mijn DVD-cover van "Firestorm" en de filmcell van "Titanic" en poseerde voor de foto.
Kortom: Het was weer zeer de moeite waard de reis van het Noorden te maken...

Geen opmerkingen: