maandag 22 juni 2009

Brüno Premiere Amsterdam

Zaterdag was het zover, om 23.00 uur precies ging de nieuwe film van Sacha Baron Cohen, genaamd Brüno in premiere. Zijn films waarin hij altijd een van zijn omstreden typetjes (Borat, Ali G, Brüno) opvoert, kunnen altijd op weerstand rekenen van de doelgroep die door Cohen op zeer specifieke wijze van humor wordt voorzien. Ditmaal speelt hij Brüno, een homofiele Oostenrijkse fashiongoeroe.
Ik was deze avond na een lang dag werken met verzamelaar Rene meegereden naar de Nederlandse hoofdstad. Nadat Rene de goedkope Duitse tankstations voorbijreed besloten we te tanken bij een van de duurdere Nederlandse tankstation, alwaar we tot de vervelende ontdekking kwamen dat de navigatie van Rene alweer niet werkte... Eenmaal aangekomen in Amsterdam ontmoetten we collega's Tom, Roy, Bart en Gregory. Vanaf nu was het niet meer lang wachten...
Toen hij om 23.00 arriveerde (vanwege zijn Joodse geloof mocht hij vanwege daglicht niet eerder werken) kwam hij vanuit de bioscoop naar buiten, poseerde voor de fotografen en deed interviews. Hij had dus geen interactie met zijn fans. Een handtekening of een foto zat er dus helaas niet in...
Echter zo snel zouden we het nog niet opgeven...een korte wandeling naar zijn hotel betekende voor mij twee handtekeningen gesigneerde door mijn altijd goedwerkende blauwe sharpie (een Borat handtekening op de DVD-cover van "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan " en een Ali G handtekening op de DVD-cover van "Ali G Indahouse"). Helaas zorgde zijn beveiliging ervoor dat een geposeerde foto niet mogelijk was.
Horace Cohen, die in de Nederlandse topper "Flodder"de rol van "Henkie" op zich nam, signeerde mijn DVD-cover van "Flodder" en poseerde voor de foto.
Paul Groot, bekend van onder andere het televisieprogramma "Koefnoen" poseerde voor de foto.
Mimoun Ouled Radi, bekend van films als Kicks en Shouf shouf habibi! signeerde de DVD-covers van eerdergenoemde films en poseerde voor de foto.
Ali B., de Nederlandse rapper, poseert hieronder voor de foto

Geen opmerkingen: