woensdag 17 december 2008

Wit Licht Royal-Premiere Amsterdam

Pas geleden ging de omstreden film met Marco Borsato in de hoofdrol, Wit Licht, groots in premiere in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Voor de gelegenheid kwamen naast cast en crew en talloze bekende Nederlanders zelfs onze kroonprins Willem Alexander met zijn geliefde vrouw Maxima naar het theater om te gaan genieten van alle drama, actie en avontuur die de vrolijke zanger zou meemaken in, wat leek, een van de meest onwaarschijnlijke (Nederlandse) films ooit te worden (op De Zeemeerman na dan...). Toegegeven, ondanks dat ikzelf bij het online gaan van dit artikel nog niet in staat ben geweest de film te bezoeken, de critici zijn gematigd positief over de film. Iets dat waarschijnlijk inhoud dat het gewoon een goede film is, voor Nederlandse maatstaven. In tegenstelling tot die andere "bekende" zanger Dries Roelvink die (en ik quote!) een DVD-vormige drol heeft uitgebracht die als martelwerktuig kan worden ingezet!

Maar goed, genoeg over de film en de boodschap die Borsato met deze film vertellen, verder naar de orde van de dag, de sterren die deze premiere bijwoonden...en die waren niet gering (zowel en kwaliteit als in kwantiteit).

Zoals gezegd het was een Royal Premiere, en daarbij kon onze eigen kroonprins Willem Alexander met zijn geliefde niet ontbreken.Abby Mukiibi Nkaaga, die naast een grote rol in Wit Licht ook nog een grote rol had in "The Last King Of Scotland", signeerde de filmcell van laatstgenoemde titel en het making-off boek van Wit Licht. Nkaaga posserde daarnaast ook nog voor de foto, iets dat voor Afrikaanse acteur niet bepaald een gewenning was...
Isa Hoes, bekend uit de film All Stars, signeerde mijn DVD-cover van All Stars en poseerde voor de foto.
Antonie Kamerling, bekend onder andere van GTST en Ik Ook Van Jou, signeerde mijn DVD's van Soul Assassin en Feestje.
Peter van den Begin, de Belgische acteur die ene grote rol heeft in Wit Licht, is verder ook nog bekend door zijn rollen in bijvoorbeeld de fantastische, vrouwvriendelijke Belgische serie "Matroesjka's" en de films "Suske & Wiske en De Duistere Diamant" en "Vet Hard". Hij signeerde ditmaal voor mij de DVD-covers van "Vet Hard" en "Suske & Wiske" en het making-off boek van Wit Licht. Daarnaast poseerde Van den Begin wederom voor de foto.
Waldemar Torenstra, bekend van de films "Brideflight" en "Zomerhitte" signeerde mijn DVD-cover van "Zomerhitte" en poseerde voor de foto.
Cas Jansen, bekend van de films Vet Hard, De Dominee en Lek en verder uit de serie GTST dacht zelf ook nog bekend te zijn uit de film All Stars en signeerde ongevraagd de DVD-cover hiervan. Erg aardig van hem. Echter de goede man heeft helemaal niet in de film gespeeld!!! Dus Cas, bedankt voor de foto en de handtekening...
Thomas Acda, bekend uit de films All Stars (hij dan weer wel!!!), Lek en Alles Is Liefde signeerde de DVD-covers van eerstgenoemde twee titels en poseerde voor de foto. Zoals altijd was Thomas ook vandaag weer in een erg aardige bui.
Yannick van de Velde, zoon van Jean, is bekend uit films als Floris, In Oranje en De Brief Voor De Koning, poseerde hier voor de foto.
Jean van de Velde, vader van Yannick (Flauw he...) bekend als regisseur van o.a. Wit Licht, All Stars, Lek en Floris, signeerde mijn DVD-covers van All Stars en Lek en het making-off boek van Wit Licht. Verder poseerde hij voor de foto.
Victor Low, gewaardeerd karakteracteur, signeerde de DVD-covers van Stille Nacht, Floris en Costa! (Hij moet ook eten...!!!) en poseerde verder voor de foto. Victor is altijd goed gehumeurd en in om zijn fans te begroeten.
Paul de Leeuw, niet altijd goed gehumeurd, signeerde de DVD-covers van Alles Is Liefde en Filmpje! en rende (?!?) weg toen ik vroeg voor een geposeerde foto.
Marco Borsato, bekend van een succesvolle zangcarriere, heeft besloten om zijn geluk ook in de film te gaan beproeven, iets dat hij, naar eigen zeggen, nog vaker wil doen in de toekomst. Naar mijn mening had Borsato wel wat meer moeite voor zijn fans kunnen doen op zijn eigen premiere, maar het is me wel gelukt om zijn handtekenign te scoren in het making-off boek van Wit Licht en op de DVD-cover Onderweg concert, Live In De Kuip. Zijn vrouw Leontine, vroeger erg bedreven in het omdraaien van bordjes, vond het gepast om deze concert-DVD ook te signeren. Aangezien ze niets met deze DVD te maken heeft en ik haar gebaar dan in dit geval ook niet kan waarderen, blijkt ze helaas de enige (op een andere geniepige verzamelaar na) die dit gepast vind...
Thekla Reuten, bekend van films als In Bruges, Highlander 5, De Tweeling en Wit Licht signeerde mijn making-off boek van Wit Licht en de DVD-covers van De Tweeling, Highlander 5 en Ober. Verder poseerde de internationaal werkende actrice voor de foto.
Siebe Schoneveld, nog steeds een jong jochie, speelt een van de hoofdrollen van Wit Licht. Daarnaast is hij ook nog bekend geworden van de serie Waltz en de film Alles Is Liefde. Siebe signeerde het making-off boek van Wit Licht en de DVD-covers van Waltz en Alles Is Liefde en poseerde voor de foto.
Birgit Schuurman, ook bekend als Birgit, poseerde voor de foto.
Jeroen Krabbe, bekend van films als Soldaat Van Oranje, 007-The Living Daylights en The Fugitive, signeerde de DVD-covers van De Vierde Man en Spetters en poseerde voor de foto.
Zangeres Trijntje Oosterhuis poseert hier voor de foto.
Huub Stapel, bekend uit films als Ametrdamned, Flodder en De Dominee poseert hier voor de foto.
Marcel Hensema, bekend uit films als Wild Romance, De Grot en Simon signeerde de DVD-covers van 06/05 en De Grot en poseerde verder ook nog voor de foto.
Kees Boot, bekend uit de films Moordwijven, Lek en De Dominee signeerde mijn DVD-cover van Moordwijven en poseerde voor de foto.
Tanja Jess, bekend uit de serie GTST en de film Shouf Shouf Habibi, signeerde mijn DVD-cover van Shouf Shouf Habibi en poseerde voor de foto.
Do, de zangeres die na lang op zich te laten wachten pas geleden bloot in de Playboy verscheen, poseerde voor de foto.
Ellen Ten Damme, zangeres en als actrice bekend uit onder andere de film Volle Maan, signeerde de Volle Maan DVD-cover en poseerde voor de foto.
Wendy van Dijk, bekend uit bijvoorbeeld de film Alles Is Liefde poseerde voor de foto.
Matthijs van Nieuwkerk, bekend als presentator van het succesvolle programma "De Wereld Draait Door" poseert hier voor de foto.
Linda de Mol, bekend uit de film Ellis In Glamourland en de serie Spangen signeerde mijn DVD-cover van Ellis In Glamourland en poseerde voor de foto.
Victor Reinier, bekend uit de series Baantjer en Flikken Maastricht signeerde mijn Baantjer DVD-box en poseerde voor de foto.
Ilse de Lange, de super bekende zangeres, poseert hier voor de foto.
Peter Paul Muller, bekend uit films als All Stars, De Dominee, Alles Is Liefde en De Passievrucht signeerde de DVD-covers van de vier eerder genoemde titels en poseerde voor de foto. Aangezien Peter Paul Muller zich nauwelijks op dit soort premieres laat zien, een erg welkome aanvulling op mijn verzameling!
Angela Schijf, bekend uit de series GTST en Flikken Maastricht en uit de films Ik Ook Van Jou en Van God Los, signeerde mijn DVD-covers van De Griezelbus en Ik Ook Van Jou en poseerde voor de foto.
Daphne Deckers, bekend uit All Stars en de James Bond film Tomorrow Never Dies, poseert hier voor de foto.
Peter Faber, bekend uit films als Soldaat Van Oranje, Max Havelaar en Schatjes!, signeerde mijn DVD-covers van Max Havelaar en Mijn Vriend en poseerde voor de foto.
Hadewych Minis, bekend uit de films Moordwijven en Kicks, signeerde de DVD-cover van Moordwijven en poseerde voor de foto.
Hanna Verboom, bekend uit de films Snowfever en Deuce Bigalow 2 en natuurlijk de serie De Co-Assistent signeerde mijn DVD-cover van Snowfever en poseerde voor de foto.
Daniel Boissevain, bekend van de films Wild Romance, Lek en De Zeemeerman (!!!) signeerde de DVD-cover van Lek en poseerde voor de foto.
Joram Lursen, bekend als regisseur van Alles Is Liefde, signeerde mijn DVD-cover van Alles Is Liefde en poseerde voor de foto.
Tamar van den Dop, bekend uit Zwarte Sneeuw en Karakter signeerde de laatstgenoemde titel en poseerde voor de foto.
Hehe eindelijk! Hidde Maas (Amsterdamned, Wildschut) signeerde mijn DVD-cover van Amsterdamned en poseerde voor de foto.
Tim Oliehoek, de regisseur van Vet Hard, signeerde mijn DVD-cover van Vet Hard en poseerde voor de foto.
Pierre Bokma, bekend uit Interview, Moordwijven en De Uitverkorene, signeerde mijn DVD-cover van Moordwijven en poseerde voor de foto.

1 opmerking:

Anoniem zei

Thank you for sharing the info. I found the details very helpful.

paxil